Григор Димитров няма да участва на Sofia Open тази година. Организаторите на турнира са били информирани от щаба на Гришо, че той няма да вземе участие на надпреварата в столицата поради контузия.

Така световният №18 няма да се въпзолзва от запазената за него "уайлд кард", но това ще сторят други трима български тенисисти.

Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев ще участват в София именно с "уайлд кард" за основната схема.

Кузманов ще играе на Sofia Open посредством този вариант за пети път. 27-годишният пловдивчанин е рекордьор по победи за страната ни в Купа "Дейвис" и е втора ракета на България.

Миналата година Лазаров преодоля квалификациите и стигна до мач в основната схема срещу Фернандо Вердаско. 22-годишният Лазаров също участва в София за пети път, като тоав ще бъде третото му попадане в основната схема. През 2017 година той влезе с "уайлд кард", а миналата година премина през пресявките.

Андреев, който все още е тийнейджър, ще играе в основната на Sofia Open за трета година. През 2017 година, когато все още бе на 15, Андреев участва в квалификациите, а през 2018 година стана първият играч, роден през XXI век, който участва в мач от основната схема на турнир от календара на ATP.

Габриел Донев е получил "уайлд кард" за квалификациите на сингъл, докато на двойки Кузманов ще си партнира с Александър Донски, а Лазаров - с Васил Младенов.