Никому неизвестният по широкия свят до вчера Кевин Кинг, вече е звезда... в социалните мрежи и из форумите за тенис маниаци. Момчето от Атланта победи Григор Димитров в домакинския си турнир, въпреки че е №405 в ранглистата на ATP и никога досега не бе успявал да спечели мач от тура в основна схема.

"На 28 години, той вече е Крал Кевин - пише в Туитър фен на тениса зад Окана. - 23 точки за пробив срещу супер играч като Димитров - шапки долу!".

Вече е масово това Крал Кевин в социалните мрежи, а то е лесна игра на думи с името на американския тенисист. Той така си се казва, реално - Кинг е крал в английския език...

Новоивъзцареният "крал" вече е обект на множество дискусии. Може ли да спечели още един мач? Може ли да иде на Олимпиадата в Токио догодина?

Тази нощ ще разберем първия отговор, след като Кинг се изправи срещу Тейлър Фриц в Атланта в мач от втория кръг.

Другият въпрос е интересен.

Кевин е избран да представлява Щатите на Панамериканските игри, започващи след няколко дни в Перу. Ако спечели злато или сребро в турнира, където няма да има топ играчи от първите 100 в света той е в позиция на "изчакване".

В ранглистата на ATP след "Ролан Гарос 2020" през май догодина, не трябва да има четирима американци в топ 32. Ако са трима, двама или един, квота ще има и за Кевин Кинг.

Ето такива работи вълнуват тенис маниаците из социалните мрежи... Как една победа, наречена дори в сайта на ATP "сензация на годината", го изстреля на трона на крал. Естествено, това вероятно е за един ден... и със сигурност - за сметка на българина, който бе категоричен фаворит за лесен успех в този двубой в Атланта.