Борис Бекер е на път да се спаси от считания за сигурен фалит, като използва блестящ финт. Трикратният шампион на "Уимбълдън" и легенда в тениса блокира всички процедури, които текат по обявяването му в несъстоятелност и даването му под съд, като представи дипломатически имунитет.

Бекер зае чудната позиция на спортен аташе на Централноафриканската Република през април, с което вече има паспорт на дипломат от международен калибър и е временно недосегаем за делата, които го чакат. Те са заведени във Великобритания.

През юни 2017 г. той пледира фалит, за да избегне плащането на един от големите си и стари дългове, след което започна процедурата по пълен одит на делата на легендата. Оказа се, че задълженията на Бекер и бизнеси, които е ръководил през годините, са над 50 милиона лири.

Но силата на Виенската конвенция от 1961 г. пази неговата персона в новата му позиция от всякакви правни действия.

"Решението за фалита през 2017 г. е грешно и несправедливо - коментира Бекер. - Една групичка анонимни банкери и бюрократи ме докараха до тази ненужна декларация, която ми нанесе огромни вреди. Сега обаче имам дипломатически имунитет и ще сложа край на този фарс."