Канадската тенисистка Южени Бушар, която в последните години бе далеч по-популярна с изявите си извън корта, отново привлече вниманието около себе си.

След дълго лутане между кариерата на тенисистка и секссимвол, канадката започна да възвръща формата си и победи украинката Даяна Ястремска на старта на Мастърс турнира в Мадрид.

Бързо след успеха си обаче Бушар отново влезе в заглавията със скандалния пост в социалните си мрежи.

За Бушар това бе първа победа в Мадрид от шест години насам, когато успя да спре Мария Шарапова, а след успеха си над Ястремска тя написа: "Има нещо в това да играя с допингирани в Мадрид".

Постът бе изтрит само няколко минути по-късно, но вече стотици потребитили го бяха запечатали и той обиколи социалните мрежи.

А причина за този пост бе, че както руската звезда Шарапова, така и украинката Ястремска са получавали допинг наказания.

При Ястремска това се случи в началото на 2021-а по време на Australian Open, но само няколко месеца по-късно тя отново получи право да се състезава след заключението, че тя не е имала вина в приемането на забранено вещество.

Мария Шарапова пък също получи допинг наказание през 2016-а, когато в пробата й бе открито наличието на мелдоний.

С поста си обаче Южени Бушар си навлече гнева на доста фенове, а самият факт, че тя го изтри толкова бързо подсказва, че канадката веднага е осъзнала грешката си.