Четири мача оформят менюто за петък на тенис турнира Sofia Open от категория ATP 250. Четвъртфиналите ще имат и ясно изразени фаворити, въпреки че и в това издание на надпреварата се видя - няма ден бе изненади в София.

Четвъртфиналите на сингъл на централния корт започват не преди 14 часа с двубоя Джон Милман - Маркос Хирон. Австралийският №55 в ранглистата е фаворит, а и е в отлично настроение в София, която толкова много му допада.

В сряда Милман мина курс по готварство на български специалитети и призна, че чака с нетърпение всяко пристигане у нас. За съжаление няма да я има заради ограниченията българската публика в залата, а с нея пламна взаимна любов при първата му поява преди година тук.

Не преди 15,30 часа е мачът Джанлука Магер - Гаел Монфис, като френският №20 е друг любимец на българските зрители, а и един от големите фаворити за трофея.

Не преди 18 часа защитаващият титлата си Яник Синер се изправя срещу Джеймс Дъкуърт (Австралия). Последният мач за вечерта е между Камил Майххржак и Филип Краинович, който ще започне след края на Синер - Дъкуърт.

Полуфиналите са между победителите от ранните и от късните сблъсъци.

Днес са и четвъртфинали номер 3 и 4 при двойките. Първите два дуета на полуфиналите станаха ясни вчера.

Програмата

Централен корт

12 ч Савил/Смит (Австралия) - О`Мара/Скупски (Великобритания)

Не преди 14 ч

Милман - Хирон

Не преди 15,30 ч Магер - Монфис

Не преди 18 ч Синер - Дъкуърт

Следван от Майхрак - Краинович

Корт №1

12 ч

Гонсалес (Мексико)/Молтени (Аржентина) - Бъркич (Босна)/Чачич (Сърбия).