Две от най-разпознаваемите имена, които бяха заявили участие на тенис турнира в София, се оттеглиха и няма да бъдат част от надпреварата.

Това са първият шампион в историята на Sofia Open - Роберто Баутиста Агут, както и шампионът от US Open през 2014-а Марин Чилич.

Двамата щяха да бъдат поставени в основната схема под номера 4 и 6, но по-рано днес са оттеглили своите заявки за участие. Вместо тях в основната схема ще се включат Джеймс Дъкуърт от Австралия, който е №65 в света, както и италианецът Джанлука Магер, който е №78 в света.

Конкретната причина за отказа на двете звезди от надпреварата не е ясна, но това със сигурност е неприятна новина за организаторите на Sofia Open, който стартира на 26 септември, а жребият е утре.

Баутиста Агут, който е №18 в ранглистата спечели първото издание на турнира през 2016-а, когато във финалния мач надделя над сърбина Виктор Троицки.

Испанецът също така участва на турнира през 2017-а и 2019-а, но отпадна на полуфинал и четвъртфинал.

Марин Чилич, който е един от малкото тенисисти, успели да разбият хегемонията на тримата големи в Шлема, бе част от надпреварата миналия септември, когато напусна още след първия си мач.