Джесика Пегула спечели втората си титла от категория WTA 1000, след като триумфира на турнира в Монреал, Канада във финал, продължил само 49 минути.

Пегула надигра рускинята Людмила Самсонова с 6:1, 6:0, като постигна пет пробива. Тя изглежда ще е голямата надежда на САЩ за предстоящия US Open.

Титлата е първа за американката за сезона, а Самсонова трябваше да излезе във финалния сблъсък часове след полуфиналния й двубой срещу Елена Рибакина, който бе отложен заради дъжд.

"Трудно е и се чувства зле, че не можахме да играем при по-честни условия", заяви Джесика Пегула, която имаше повече време за почивка преди мача за трофея.

Тя спечели 100 процента от точките при първи сервис срещу Самсонова, която не стигна до нито една точка за пробив.

"Тя направи две страхотни победи над играчи от топ 10, които са сред най-добрите в света. За мен тя е състезател от топ 10 и се надявам, че ще стигне до там и ще има добри резултати. Прегръдки за нея. Ситуацията не трябваше да е такава, но предполагам това се случва понякога", отдаде Пегула дължимото на Людмила Самсонова.

Тя стана първата американка, която печели турнира в Монреал от десетилетие насам, след титлата на Серина Уилямс пред 2013-а.