Новак Джокович се опита да намери причините за сензационната си загуба от "щастливия губещ" Лука Нарди.

Сръбският №1 в света отпадна от Мастърса в Индиън Уелс още след втория си мач, но по-изненадващото бе, че загубата дойде от световния №123, който освен че е талантлив, още не се слави с кой знае какви успехи.

Нарди в първи кръг отстрани китаеца Жанг, след като преди това отпадна в квалификациите от опитния белгиец Давид Гофен. Отказване в основната схема му даде втори шанс за участие и той меко казано се възползва от възможността.

Според Ноле именно фактът, че съперникът му е нямало какво да губи, го е направил толкова опасен.

"Поздравявам го, особено за нивото, което показа в третия сет. Виждал съм го как играе, но не знаех много за него. Има страхотно качество от основната линия, особено в дясната половина. Движи се много добре. Влезе в турнира като "щастлив губещ" и нямаше какво да губи. Заслужаваше победата. Повече съм изненадан от моята слаба игра. Двете неща доведоха до загубата. Той имаше добър ден, а аз лош.

Обяснявам си слабата игра с това, че не бях играл два месеца и че отдавна не съм играл на този турнир. Ще анализирам какво е трябвало да бъде различно. Не играя много турнири. Чувството да отпаднеш толкова рано не е приятно, особено тук. Не знам дали ще играя в Маями", каза сърбинът след мача.