Новак Джокович и дългогодишният му треньор Мариан Вайда са се разделили. За това съобщи журналистът Саша Озмо, който е близък до сръбския ас в тениса и обикновено е точен в публикациите около него.

Според Озмо раздялата се е случила още в края на миналата година, но не е обявена публично. Вайда е на 57 години и се смяташе, че има здравословен проблем, когато не пътува с Ноле за Австралия. Сърбинът така или иначе не игра там по добре познати причини.

Но наставникът не бе в щаба на бившия номер едно в света и в Дубай миналата седмица, където пък Джокович отпадна на четвъртфинал.

Играч и треньор работиха заедно от 2006-а и 2017 г., след това за кратко имаше раздяла, но от 2018-а пак са екип.

Двамата имат спечелени 85 ATP титли.  

Автомобилният гигант "Peugeot" е на път да прекрати взаимоотношения с Джокович. Според Озмо френската компания не е доволна от загубите, претърпяни от началото на пандемията. Така за нея вече е проблем огромният хонорар на Новак.

Френски медии говорят и за ударите по имиджа, нанесени от случилото се в Австралия с Джокович около турнира Australian open през януари, като допълнителен повод за развалянето на отношенията.

То още не е факт, като няма коментар нито от тенисиста, нито от автомобилния концерн.