Австралиецът Джон Милман не остави шанс на Адриан Андреев в първия кръг на Sofia Open след 6:3, 6:1 и заслужи продължаването си напред.

Световният №38 похвали българския си съперник след мача за представянето му най-вече в първия сет.

"Първият сет беше оспорван. Реализирах една точка за пробив и се възползвах по най-добрия начин. Съперникът ми игра много добре в този първи сет и бе конкурентно способен. Бил съм в неговата позиция и знам колко трудно е да задържиш това ниво за дълго време."

Ако се загледате в историята ми от мачовете, ще видите, че съм играл в България няколко фючърса, когато бях на 19 или 20 години. Бях в Стара Загора и още няколко места, но нея я запомних, защото играх няколко турнира там и много ми хареса. Обичам и шопската салата.

Милман, който през тази година спечели първата си титла в кариерата, разказа за предишния си престой в България и какво му е направило впечатление.

Мисля, че е страхотно, че тук има публика. Виждам всички предупредителни знаци и че всички носят маски. Социалната дистанция се спазва и това е страхотно. За това играем тенис. Играл съм без публика, но това е спорт за развлечение. Страхотно е да играеш пред хора, които оценяват тениса. Публиката днес не подкрепяше мен, но това е разбираемо. Надявам се да получа подкрепа за следващия си мач, защото това е нещото, което има значение. Много се радвам, че продължавам престоя си тук и сезонът още не е завършил.