Симон Антони Иванов ще запише дебют на Sofia Open с двубой срещу испанеца Педро Мартинес. Това стана ясно, след като беше изтеглен жребият за квалификациите на шестото издание на турнира в "Арена Армеец".

Квалификациите започват днес и ще бъдат предавани пряко в ефира на Нова Спорт от 12 часа.

24-годишният Мартинес е поставен под №1 в схемата на пресявките. Испанецът дебютира в професионалния тенис преди 5 години, а в момента заема рекордната за него 59-та позиция в ранглистата на АТP.

Спечелилият двубоя Иванов - Мартинес ще срещне във финалния втори квалификационен кръг Максим Криси (САЩ) - Камил Майжак (Полша).

Александър Донски, който подобно на Иванов участва с "уайлд кард" в квалификациите, ще играе в първия кръг срещу Юри Родионов. Австриецът е №8 в пресявките в София, а към днешна дата заема 144-ра позиция в ранглистата. Спечелилият двубоя ще срещне в следващия кръг Джем Илкел (Турция) или ветерана от Италия Андреас Сепи.

В квалификациите в София ще участва и достигналият до 16-а позиция в ранглистата Марко Чекинато. Италианецът е и бивш полуфиналист от "Ролан Гарос" (2018 г.).

Александър Донски излиза срещу Родионов в първия мач на централния корт в неделя от 12 часа. Двубоят на Симон Антони Иванов срещу Педро Мартинес е вторият в програмата на централния корт за 26 септември.

Ето и цялата програма за днес (начало 12 ч):

Александър Донски (България) - Юрий Родионов (Австрия)

Андреас Сепи (Италия) - Джем Илкел (Турция)

Максим Креси (САЩ) - Камил Майжак (Полша)

Педро Мартинес (Испания) - Симон Антони Иванов (България)

Алтуг Челикбилек (Турция) - Даниел Галан Риверос (Колумбия)

Егор Герасимов (Беларус) - Евгени Донской (Русия)

Марко Чекинато (Италия) - Иля Марченко (Украйна)

Качпер Жук (Полша) - Томас Мачак (Чехия)