Григор Димитров не говори често в интервюта, но преди няколко седмици е дал едно такова в блиц формат по въпроси на читатели на онлайн списанието Vitamine Well. Медията го публикува сега, а някои от отговорите са интересни и нетрадиционни.

Ето го любопитното интервю на първата ни ракета с незначителни съкращения:

- Най-голямото ви постижение?

- Да спечеля "Уимбълдън" за юноши беше голяма работа, същата година победих и на US Open. Преди това, още на 14, станах европейски шампион. Когато вече бях част от тура имам полуфинал на "Уимбълдън", както и, разбира се - победата на финалния Мастърс. Това бе неочаквано за мен. Беше невероятно изживяване.

- Целите ви за оставащата част от 2019-а?

- Аз съм в професионалния тенис вече от 10 години и доста неща се случиха за това време. Не искам да говоря за конкретни цели, постигнал съм някои неща в кариерата си, имал съм и лоши моменти. Сега просто искам да вдигна нивото и да го поддържам. Това е целта.

Снимка: ATP

- Кой е вдъхновението ви?

- Винаги е бил татко ми. Той е моят герой от дете. Показал ми е всичко от самото начало. Винаги съм се усещал, че му подражавам в някои неща, това даже е малко притеснително. Майка ми също ми е помагала много през годините.

- Най-добрият съвет, който сте получил? И от кого е?

- Не мога да се сетя само за един... Около мен има екип от хора, които се грижат да действам по правилния начин. Съветвам се с тях постоянно и съм чул много полезни неща.

- Мечтаната ви работа, ако не бяхте тенисист?

- Никога не е било на дневен ред, но вероятно пак щеше да нещо е в спорта. Автомобилен състезател, мотоциклетен... Нещо такова. За щастие, съм тенисист.

- Кой е най-великият в историята?

- Този въпрос е вечен, нали? Задава се постоянно, от години, сега също е актуален. И в момента има достойни за това - Роджър... и още двама-трима от настоящите играчи. Но и през годините е имало невероятни тенисисти. А и ще има занапред, убеден съм.

Снимка: БТА

- Най-големият сърдитко в тура?

Чудя се, дали да го злепоставя, като кажа... Разбира се, че ще кажа! Това е Фабио Фонини. На моменти той е пълен кошмар. Аз си говоря с него често, питам го - защо си толкова нацупен. Но си е такъв, постоянно е ядосан за нещо.

В контраст, един от най-готините е Анди Мъри. Той винаги е пълен със сарказъм, опитва да си прави майтап с всеки и всичко. Франсес Тиафо също е с хубаво чувство за хумор.

- Денят ви започва с...?

- Обичам да ставам много рано, преди всички да са се събудили. Взимам душ, пия кафе сам и се настройвам за деня.

- Телевизионен сериал?

- "Приятели", без съмнение.

- Фраза, която бихте искали да наложите всички хора по света да спазват?

- О, не бих казвал на хората какво да правят.

Ако трябва все пак да избера една: Не приемайте всичко в живота твърде насериозно!