Ник Кирьос се оттегли от "Уимбълдън" часове преди старта на мачовете от основната схема на свещената трева. Финалистът от миналата година бе заявил, че е възстановен от травмата на коляното, която го извади от практически целия сезон 2023 дотук.

Ник пристигна в Лондон и тренира, но се оказа, че има нова контузия - разкъсване на връзка в ставата на китката, която е получена при завръщането му на корта в Майорка миналата седмица. Кирьос обяви новината в неделя късно вечерта.

"Ужасно съжалявам, че ще пропусна турнира - написа в Инстаграм австралиецът. - Подложих се на операция в началото на годината с идеята да се върна точно тук и да дам старт на втората част от сезона си. Направих всичко необходимо, но дойде тази травма.

Благодаря на всички за подкрепата, наистина съм много разочарован."

Минути по-късно официалният профил на "Уимбълдън" публикува в Туитър простичкото "Съжаляваме да го чуем, Ник. Бързо възстановяване", придружено с емотикон на тъжно лице.

Кирьос винаги е една от атракциите на турнира, а публиката в Лондон го обожава, въпреки непредвидимия му и понякога дразнещ нрав на корта.

Преди година той направи забележителен рейд до финала, където бе победен от Новак Джокович.