Григор Димитров е на една победа от две паметни постижения, които може да запише в рамките на календарната 2019 г. Българският тенисист не успя в Стокхолм, където изненадващо загуби на старта от Сам Куери.

Григор чака старт на турнира във Виена от категория ATP 500, където съперници ще са Даниил Мадведев, Доминик Тийм, Матео Беретини, Карен Хачанов и т.н. Надпреварата е от 21 октомври.

Седмица по-късно в Париж започва и последният Мастърс за годината в зала "Берси", за който целият елит е на линия, а Димитров е в основната схема.

Следващата победа на Григор ще е №300 за него в мач от ATP тура (сега е с 299).

Постижението е значимо, само 25 други действащи играчи могат да се похвалят с него. Пораженията на Димитров в професионалния тенис са 198, което почти сигурно значи, че ще бъдат закръглени на 200 преди края на 2019-а (ако не спечели един от двата турнира, на които играе).

При поне есин преодолян противник в двете оставащи надпревари, Григор ще е сигурен, че ще достигне 500 мача преди края на годината. Ще има и поне 300 победи.

Друго предизвикателство за първата ни ракета е да предотврати това да завърши 2019-а с отрицателен баланс. В момента Гришо е с 19 успеха и 18 поражения за настоящата година.