Дъждът тотално обърка програмата на "Уимбълдън" във вторник, но поне видяхме първото българско участие в основната схема в Лондон. Или поне - отчасти...

Мачът на Виктория Томова срещу Бернарда Пера бе прекъснат при 6:7, 1:0, като американката бе взела първия сет с тайбрек. Днес срещата трябва да се поднови, ако времето позволи, разбира се.

Доиграването на двубоя е предвидено за трето в програмата на корт №8, където в 13 ч започва срещата Сорана Кръстя - Татяна Мария, а след нея ще се доиграе също прекъснат от вчера мач - Аролд Мейо - Бенжамен Бонзи (6:3, 5:3 дотук). Ако всичко върви нормално, Томова и световната №27 ще подновят битката си не по-рано от 16-16.30 часа.

На корт №18 обаче Григор Димитров открива програмата срещу японеца Шо Шимабукуро в отложена среща от вчера. За днес мачът е предвиден с начален час 13 ч наше време.

Съперникът на първата ни ракета е пълен дебютант в основна схема на турнир от Големия шлем.

Още интересни мачове, заложени в програмата за сряда:

Ига Швьонтек, световната №1, чака втори мач на Централния корт срещу Сара Сорибес Тормо. Програмата там стартира в 15.30 ч и няма как да има проблем с нея - кортът е покрит и не се влияе от времето.

След този двубой пак там е срещата на шампиона Новак Джокович срещу Джордан Томпсън от Австралия във втори кръг.

На Корт 1, който също е с покрив и дъждът не му влияе, в 13 ч програмата откриват Даниил Медведев и Артър Фери (Великобритания).

Трети поред там е двубоят на Яник Синер и Диего Шварцман, който предизвиква сериозен интерес.