Григор Димитров беше видимо много разочарован след поражението си от Александър Зверев на осминафиналите на "Ролан Гарос".

Българинът загуби с 1:6, 4:6, 3:6, след като изпусна възможности да поведе с 5:2 във втория сет и като цяло не се възползва от множеството си шансове.

Пред Евроспорт България той заяви, че е е можел да покаже много повече и за него сега най-важно е да постигне постоянство в играта си.

"Със сигурност мачът би се развил по различен начин, ако бях спечелил втория сет. Разочарован съм от себе си, можех много по-добре, жалко. Дразни ме, че не можах да покажа играта си. Особено във втория сет имах толкова много възможности. В третия се върнах в мача и имах възможности като цяло.

За жалост това е една от тези вечери. Трудно ми е в момента да кажа дали съм доволен от сезона на червено, особено след тази вечер. След няколко дни ще имам време да си помисля, но мисля че можеше да е и по-добре. Имал съм по-добри сезони на клей.

Загубих важни мачове, но като цяло продължавам напред и има какво още да работя. Надявам се на тревата да съм добре.

С отбора ще отсъдим кои ще са ни следващите стъпки и колко дни имаме. Със сигурност трябват няколко дни почивка. Може да има промени, така че не искам да потвърждавам нищо. Със сигурност знаем, че искаме да направим колкото повече мачове.

Не искам да очаквам нищо от себе си във втората половина на сезона. За мен по-важно е това постоянство. Ако го направя, победите ще дойдат. Сега съм на добър път и трябва да продължа по същия начин, като задържа тялото си на добро ниво", каза Григор.