Преди 11 години Григор Димитров постигна една от най-значимите победи в своята кариера, отстранявайки световния №1 в тениса Новак Джокович. Още тепърва изграждащ кариерата си българинът трябваше да срещне най-добрия играч за всички времена на Мастърса в Мадрид на червени кортове.

Гришо направи един от най-силните си мачове в кариерата си, за да победи със 7:6, 6:7, 6:3, а тогава се запомни и поведението на Джокович, който беше бесен на феновете. На една от почивките те отнесоха сръбска псувня, тъй като подкрепяха българския тенисист.

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА ГРИГОР В ИНТЕРВЮТО ТУК >>>

Сега - дни преди началото на Мастърса в Мадрид 11 години по-късно, Григор беше запитан за онзи мач и сподели спомените си, като те включват и пребиваване в "съмнителен хотел".

Ето избрано от думите на българската звезда:

"Беше преди доста години и си спомням, че бях в един малко съмнителен хотел.

Трябваше да играя с Джокович и си казах "окей, трябва да спечеля малко пари и да сменя хотела".

Беше много добро преживяване. Беше пълно с хора, а аз бях в много добра форма и много надъхан.

Мачът беше невероятен", спомня си в интервюто Гришо.

И добавя: 

"Чувството от успехите, които постигам напоследък, е прекрасно.  Наслаждавам се, че успявам да спечеля срещу изключително добри играчи."

 

Цялото интервю вижте във видеото.

Мастърс турнирът в Мадрид започна, а първата ни ракета се включва от втори кръг, като вероятно ще излезе на корта в събота. Съперник ще е германецът Яник Ханфман или чехът Якуб Менсик.

Турнирът се предава у нас по MAX Sport 1 HD.

ИЗБРАНО