Григор Димитров ще започне участието си на турнира в Барселона в сряда срещу аржентинеца Федерико Кория с надеждата да продължи добрата тенденция от представянето му на старта на клей сезона в Монте Карло.

Там първата ни ракета стигна полуфинал, но в Каталуня никога не е минавал 1/4-финал след дебютното му участие на тази надпревара. А то е паметно - това е дебютът му изобщо в ATP мач, когато през 2008 г. губи от казахстанеца Андрей Голубьов в квалификациите.

Именно това бе основна тема на любопитното интервю, което Димитров даде за ATP в Барселона, край басейна, който също има особена стойност за този турнир.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО НА ГРИШО НА АНГЛИЙСКИ, НО И НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК>>>

"Естествено, че турнирът е специален за мен - казва родната тенис звезда. - Живях тук известно време, тук изиграх и първия си мач на ниво ATP.

Помня историята на дебюта ми. Тренирах на мястото, където бях отседнал, когато дойдоха и ми казаха - тръгвай към Годо, имаш уайлд кард за квалификациите. Взех багажа и пристигнах, като скочих веднага на корта. Честно казано, мислех си, че ще тренирам с някого. Но - какво пък, казах си - ОК, ще играя мач..."

Малко известна е историята за първите стъпки на Григор в тениса именно в Барселона, както и фактът, че той изкарва немалко време със семейството на Христо Стоичков в града.

Дебютира няколко седмици преди 17-ия си рожден ден, като губи от 140-ия в ранглистата Голубьов с 4:6, 0:6.