Григор Димитров ще се изправи срещу световния №2 на тениса Даниил Медведев, но на двойки.

Българинът ще участва и в схемата на двойки на Мастърса в Монте Карло, където ще си партнира с добре познатия белгиец Давид Гофен.

Очевидно Медведев също е решил да навлезе във форма с мачове на двойки, като ще участва в надпреварата с Марсело Демолинер от Бразилия, който от своя страна е специалист в двойките.

Именно сблъсък между тези два тандема отреди жребият в турнира. В схемата на сингъл пък вече бе ясно, че Гришо стартира срещу втората ракета на Германия Ян-Ленард Щруф.

Участието на играчи от върха на тенис ранглистата в двойките е рядко срещано явление, но Медведев реши да се включи в последния момент. По всяка вероятност причината е желанието му да навлезе във форма за специфичния клей сезон.

За Григор обаче това не е изненада, защото бългаирнът бе част от схемата при двойките в последните си три участия в Монте Карло. Родната звезда няма особен успех в тези мачове, но за всички е ясно, че основната им цел е навлизането във форма.

Поради факта, че Монте Карло е първият клей турнир за сезона, редица изявени играчи на сингъл решиха да се включат в надпревата на двойки. Сред тях са имена като Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Диего Шварцман, Карен Хачанов и Феликс Оже-Алиасим.