Григор Димитров ще изиграе поне един мач днес в Лондон, но е вероятно да му се наложи да излиза два пъти на корта, ако спечели първия.

Българинът трябваше да срещне във вторник Феликс Оже Алиасим (Канада) на турнира в "Куинс", в британската столица, но програмата бе хвърлена в коша заради непрестанен дъжд в този ден.

В сряда двубоят бе насрочен за привечер, но времето отново не позволи да се играе.

Така днес във втори мач на корт №1, Димитров ще се изправи срещу Алиасим. Стартът е изместен с час напред и в 13 ч българско време започва Жил Симон - Кевин Андерсън, след което е време за дебюта на Гришо на трева за сезона (ако времето позволи). Очаква се мачът на българина да не е по-късно от 15 ч.

След което, ако е спечелил срещата си, Димитров може да започне да се готви за вечерен сблъсък с победителя от Ник Кирьос (Австралия) - Роберто Карбайес Баена (Испания). Техният мач е по същото време, втори в програмата на корт №2. За да се навакса изоставането, Григор може да изиграе два двубоя в един ден.

Ако мине през това изпитание, на пътя на първата ни ракета ще е някой измежду Жереми Шарди и победителя от Стефанос Циципас - Кайл Едмънд (мачът също е днес).

Този сблъсък би бил в петък, а евентуален полуфинал - в събота.

Финалът на турнира в Куинс е в неделя.