Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи равносметка на състезателната година.

Българинът ще завърши годината под №28, което е и позицията, на която стартира 2022-ра.

Той записа 26 победи спрямо 22 поражения, като достигна до три полуфинала в Тура. През сезона Димитров имаше проблеми с контузии, които му попречиха да направи повече на някои от важните турнири.

"Имал съм по-добри години, но нямам право да се оплаквам - коментира пред ATP бившият №3 в света.- Смятам, че можех да имам по-добри резултати на някои турнири. Много щастлив съм, че се борих. Опитвам да навляза в ритъм. Последните 3-4 месеца бяха тежки, с контузия в крака и неща, за които трябваше да се погрижа.

Сега чувствам добре тялото си, което е много добра новина. Дори планирам по-ранен старт на предсезонната си подготовка и да навляза добре в 2023-а. Определено имам нужда от почивка, да си направя изводите за годината и много други неща, върху които работя по отношение на тялото си, играта си и така нататък".

В момента Димитров е в Дубай, където в дните преди Коледа го очаква участие на отборния демонстративен турнир World Tennis League. След това на 25 декември той заминава за Австралия, където на 29 декември започва участието на България в United Cup.