Григор Димитров изигра поредния си много силен мач от началото на сезон и вече е полуфиналист на турнира в Бризбън.

Той се справи безпроблемно с представителя на домакините Ринки Хиджиката, като минути след успеха не скри задоволството си от отличната форма, в която се намира.

Той сподели, че тялото му се чувства отлично, движението по корта му е чудесно, а това му дава свобода да се изрази на корта по най-добрия начин.

Гришо също така не пропусна да благодари и на родните фенове, които отново го подкрепяха през целия мач. ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК >>>

"Има много неща, които минават през главата ти, особено след период на подоготовка. Винаги си развълнуван за новия сезон, но аз по-скоро се опитах да бъда концентриран и да не мисля толкова напред.

За мен е важно седмица за седмица да мисля как играя. Миналата година завърших силно, но аз не го приемах като край на годината, а мен всяка следваща седмица е важна. Това е така и сега, не мисля напред, а само за настоящия турнир.

Определено е важно да намериш ритъма си. Контролирам играта си, имам избор от правилните елементи, нещата се получават. Трябваше да балансирам тренировки и почивка, като опитът ми помогна да го направя отлично. Това ми помага много.

Тялото се чувства добре, усещам свободата и спокойствието на корта, заради което мога да изразявам себе си.

Навсякъде, където отида подкрепата е невероятно. Виждам бъгларските флагове на всеки континент и това е невероятно", сподели той.