Григор Димитров очевидно се забавлява на старта на американската част от сезона - в Торонто от днес, чак до края на US Open в първите дни на септември.

Родната звезда отново е №5 в ранглистата на ATP, и то без да играе в последната седмица, след като Кевин Андерсън загуби точки и се срина едно място надолу, давайки път на Гришо.

Българинът се включи в традицията на турнира "Роджърс Къп" в Канада, където поне по една звезда играе хокей (с топка), в чест на най-обичания от канадците спорт.

През миналата година Вашек Поспишил показа умения със стика, а през 2016-а хокеист стана Роджър Федерер.

Сега бе ред на Димитров, който започва участието на много силния "Мастърс 1000" от втория кръг, като чака съперника си измежду Фернандо Вердаско (Испания) и Петер Гойовчик (Германия).

Снимки: Facebook

"Човек може да ме сбърка с играч по хокей, нали? Само тенът на чорапи ме издава... Е, и бях 0/3 в ударите...", написа с чувство за хумор Григор в инстаграм под снимката от мачлето по хокей с топка.

Съвсем насериозно обаче, пълна промяна ще има и на корта в спорта, в който Димитров е доказано силен.

В Торонто българската звезда, заедно с Рафаел Надал, ще бъде "модел" на новите екипи на Nike за сезона в Америка. Те са напълно изчистени и в далеч по-традиционни цветове от прасковеното розово, с което игра в Австралия през януари, например.

Снимки: Facebook

Първата фланелка е чисто червена, а резервната - зелена, като според сайта tennisworld, Рафа ще е в алено, а Гришо - приоритетно в зелено.

Има промени и в ракетата, с която световният №5 ще атакува победи зад Океана. Тя продължава да е модел Wilson Pro Staff 97S, но в нея са нанесени корекции, които би трябвало да пасват повече на стила на българина.

Снимки: Facebook