Мачовете на Australian open за всички кортове на открито бяха спряни рано тази сутрин наше време, след като температурите минаха "границата на топлинен стрес".

Това бе официалното съобщение на организаторите, като около 14 ч следобед местно време (5 ч наше) жегата стигна до 36-37 градуса по Целзий.

Така на всеки от министадионите, освен на трите най-големи в комплекса - "Rod Laver Arena", "Margaret Court Arena" и "John Cain Arena", които имат покриви и система за регулиране на температурите, двубоите бяха прекратени или отменени временно.

Само два гейма на "1573 Arena" Анет Контевейт от Естония и Юлия Грабер от Австрия, преди техният мач да бъде спрян.

Той започна минути, след като на същото място Григор Димитров победи с 3-0 сета Аслан Карацев в своя откриващ двубой на турнира. И той мина при температури, на моменти докосващи 35 градуса, но все пак се изигра въпреки видимите проблеми за българина и руснака.

За късмет на първата ни ракета, защото така времето за почивка и възстановяване преди срещата му от втория кръг ще е повече, отколкото ако предстоеше чакане и неяснота кога ще е евентуално доиграване.