Ник Кирьос не пропусна да покаже буйния си нрав и на "Уимбълдън", когато в петсетовия си мач от първия кръг се скара със съдиите, фенове, медии, а дори отнесе и глоба.

Още с появата си на "свещената трева" той се превърна в най-големият дразнител за изтънчения британски тенис фен, но във втория кръг австралиецът накара всички да замълчат.

Този път той не го направи с реплики и скандали, а с наистина брилянтен тенис, който анализаторите бързо определиха като игра, близка до съвършенството.

Ник Кирьос победи сърбина Филип Краинович с 6:2, 6:3, 6:1, като това му отне впечатляващите за мач от Шлема 85 минути. Австралиецът просто се бе заредил с най-доброто от своя безспорен талант, като бе неудържим по корта.

Той взе първия сет без да загуби нито една точка на свой сервис, а за целия мач само на три пъти позволи на Краинович да направи две точки в гейм, в който началният удар е в полза на австралиеца.

Така Кирьос достигна до третия кръг на турнира, а мнозина се питат къде е лимитът му, ако продължи да показва игра като днешната.

В следващия кръг ще ни очаква много вълнуващ мач, защото Кирьос ще се изправи срещу четвъртия поставен Стефанос Циципас.

Той също има не особено трудна задача и победи с 6:2, 6:3, 7:5 австралиеца Джордан Томпсън.

Ето и резултати от ранните мачове в мъжката програма:

Алекс Молчан (Словакия) - Маркос Гирон (САЩ) 6:3, 6:2, 6:4

Тейлър Фриц (САЩ) - Аластер Грей (Великобритания) 6:3, 7:6, 6:3

Ришар Гаске (Франция) - Макензи Макдоналд (САЩ) 6:3, 3:6, 6:4, 6:3

Ботик ван де Зансхулп (Нидерландия) - Емил Руусувуори (Финландия) 3:6, 6:1, 6:4, 6:4

Данил Галан (Колумбия) - Роберто Баутиста Агут (Испания), отказване на Агут заради коронавирус.