Димитър Кузманов мина за норматив през Михаил Перволаракис с 6:1, 6:1, с което България има вече първата си победа на сингъл в United Cup. Резултатът от мача с Гърция е 1-3, като предстои и мач на смесени двойки по-късно днес.

Точката, взета от Мико само за 67 минути, може да има значение за крайното класиране в групата, тъй като ни предстои и двубой срещу Белгия (31 декември и 1 януари).

Само победителите от групите с по три тима продължават напред, което означава, че ни трябва възможно най-убедителна победа над белгийския състав.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА>>>

Кузманов не даде никакъв шанс на световния №506, въпреки че тежкото време и жегата в Пърт очевидно тормозеха и двамата. По-голямата класа на пловдивчанина стигна и България записа първата си победа.

В четвъртък Изабелла Шиникова падна драматично, спряна и от травма, от Деспина Папамихаил, а Григор Димитров загуби трисетов екшън с тайбрек от Стефанос Циципас.

В събота в 04:00 часа започват срещите с Белгия, като Шиникова и Димитров отново трябва да са на корта в първия ден. Въпросите са около състоянието на втората ни ракета при дамите, както и... на първата. Днес Вики Томова също имаше физически проблеми срещу Мария Сакари (№6 в света) и това и попречи да продължи силния си старт в мача.