Световната №6 в женския тенис Мария Сакари се справи с първата ракета на България Виктория Томова - 6:3, 6:2, с което даде на Гърция победата в мача от турнира United Cup в Пърт, Австралия.

Съперникът ни поведе с 3-0 успеха след изиграването на трите срещи на сингъл, след като в четвъртък Изабелла Шиникова не успя срещу Деспина Папамихаил, а Григор Димитров отстъпи в страхотна битка на Стефанос Циципас.

Томова стартира отлично и проби за 2:1 в първия сет, а всичко вървеше равностойно до 3:4, когато получи травма в прасеца на левия крак. Наложи се дори Григор Димитров да оказва първа помощ, като очевидно ставаше дума за мускулен спазъм.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА>>>

После имаше и медицински таймаут, а след него Виктория не успя бързо да влезе в ритъм на корта и първият сет отиде в историята с 3:6. Вторият започна трудно, а докато болката не бе преодоляна, шансовете срещу толкова силен съперник вече бяха изгубени.

Жалко - по подобен сценарий травма в бедрото попречи на Изабелла Шиникова срещу Папамихаил, въпреки че втората ни ракета дори успя да спечели първия сет.

Остава да се изиграят мачовете на Димитър Кузманов с Михаил Перволаракис и срещата на смесени двойки днес, за да се определи крайният резултат.

В събота от 04:00 часа (предаването е на MAX Sport 1 HD) започва сблъсъкът с Белгия.

Тогава е предвидено Изабелла Шиникова да излезе срещу Алисон ван Уйтванк, ако е в добро физическо състояние, а след този мач започва срещата на Григор Димитров с Давид Гофен.

На 1 януари в 04:00 часа Виктория Томова среща Елизе Мертенс, а след този мач започва двубоят на Димитър Кузманов със Зизу Бергс (№129 в ранглистата).