Мария Шарапова и Серина Уилямс ще подновят едно от най-любопитните съперничества в света на тениса от последното десетилетие.

Две от най-популярните участнички в тура се изправят една срещу друга на осминафиналите на "Ролан Гарос".

Съперничеството ще бъде подновено след над две години. За последно мериха сили на Australian Open през 2016-а.

Шарапова може да се каже че изгради нещо като комплекс, защото е с 18 поредни загуби от американката.

Двете са играли общо 21 мача, а рускинята има едва две победи. Те дойдоха през 2004-а година, когато и двете изгряваха за големия тенис.

Embed from Getty Images

Шарапова и Уилямс не са в никак добри отношения и на няколко пъти прехвърчаха искри през медиите.

В напрежението бе включен и най-добрият ни тенисист Григор Димитров през 2013-а година. Не е тайна, че Гришо имаше интимни взаимоотношения и с двете тенисистки. На въпрос към Уилямс относно връзката между Маша и Григор тогава, тя отговори: "Щом Шарапова иска да е с човек, който има черно сърце, нека е така".

Това не се хареса на Мария, която припомни, че Уилямс има връзка с треньора си Патрик Моратоглу:

"Ако иска да говорим за нещо лично, може би трябва да спомене за връзката с приятеля й, който беше женен и имаше деца", заяви Маша, визирайки именно Моратоглу. Французинът още е треньор на Серина и ще я подкрепя днес около корта.

Embed from Getty Images

Един от най-интересните елементи от това съперничество е как двете се опитват да се имитират на корта чрез крещенето при ударите и поведението преди сервис.

Може да сме сигурни, че децибелите на "Филип Шатрие" ще са високи.

Мачът е насрочен четвърти на централния корт "Филип Шатрие" и ще започне след края на двубоя между Рафаел Надал и Максимилиан Мартерер.