Шампионът Даниил Медведев намери съвсем нов подход в необдохимия моменти и продължи успешно по пътя към защита на титлата си на Мастърса в Маями.

Руснакът спечели срещата с Камерън Нори със 7:5, 6:1, за стигне до осминафиналите, но имаше критичен момент в края на първия сет.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ТОЗИ И ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАЧОВЕ В МАЯМИ>>>

Световният №4 комфортно водеше с два пробива за 0:3, но допусна и двата да бъдат върнати за 5:5, с което психологическото предимство бе в половината на британеца. Тогава обаче Медведев направи осем успешни излизания на мрежата поред, от които извлече точки - нещо, което не е типична характеристика в играта му.

"Когато Камерън играе така, ретурите му са невероятни - обясни Даниил. - Трябваше да намеря нова агресия и да заиграя различно, за да го затрудня. За мен това е ключовото в мача - при 5:5 и изпуснатото предимство в пробивите, аз отвърнах веднага с пробив. Обърнах негативното в позитивно."

На осминафинал го чака германеца Доминик Кьопфер.

Победата бе 11-а поред за руснака над съперник от Великобритания.

А лошата вечер за тенисистите от Острова бе оформена със загубата на непримиримия Анди Мъри от чеха Томас Махач, който прави все по-силно впечатление. Двамата изиграха гладиаторски сблъсък, продължил 3 часа и 25 минути. Махач спечели с 5:7, 7:5, 7:6, за да разочарова бившия №1 в света.

Яник Синер също е на осминафинал, след като се справи трудно с Талон Грикспор от Нидерландия - 5:7, 7:5, 6:1, а Каспер Рууд спечели с 6:3, 6:4 срещу Алехандро Давидович Фокина, което бе победа №100 на твърди кортове в кариерата му.

 

Вижте всички резултати от неделя вечерта и понеделник сутринта в Маями: