Гърция победи България с 4-1 в първия мач за двата тима на смесения тенис турнир United Cup в Австралия. При двойките в заключителния двубой съперникът изправи най-доброто, с което разполага - световният №4 при мъжете Стефанос Циципас си партнираше с Мария Сакари, която пък е №6 в женската ранглиста.

Срещу тях българският тим прати Гергана Топалова - 323-та в класацията на WTA и само на 22 години, както и 21-годишния Адриан Андреев, който е №189 в света. Опит и доказана класа срещу младите ни таланти, които тепърва пробиват в елита.

Разбира се, българите не се предадоха - загубата с 4:6, 4:6 е всичко друго, но не и неочаквана. И в никакъв случай не бе конфузна. Просто не стигна рутина и опит, което е напълно обяснимо.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ МАЧА НА СМЕСЕНИТЕ ДВОЙКИ>>>

Така след победите на Циципас над Григор Димитров при мъжете на сингъл, на Сакари над Виктория Томова и на Деспина Папамихаил над Изабелла Шиникова при дамите, ние отвърнахме само с един успех - тази сутрин на Мико Кузманов над Михаил Перволаракис.

Крайното 4-1 ни изправя пред задачата да победим задължително Белгия във втория мач (събота и неделя), при това - възможно най-убедително, и да чакаме въртележка в групата с победа над белгийците над Гърция (2 и 3 януари). Само победителите от групите с по три тима отиват напред на турнира.

В събота, 31 декември, програмата на нашите е:

04:00 часа Изабелла Шиникова - Алисон ван Уйтванк

Следван от Григор Димитров - Давид Гофен.

В неделя, 1 януари:

04:00 часа Виктория Томова - Елизе Мертенс

Следван от Димитър Кузманов - Зизу Бергс.

Всички мачове можете да гледате по MAX Sport 1 HD.