Един от най-противоречивите играчи в цялата история на тениса - Ник Кирьос, реши да се прояви в доста положителна светлина.

Скандалният австралиец не остана безучастен към сериозните пожари в родината си, които до момента взеха 17 жертви и оставиха над 1000 семейства на улицата.

Ник откри кампания в помощ на пострадалите, като обяви, че ще дарява по 200 долара за всеки свой ас. Той заяви, че ще го прави до края на лятото, като естествено имаше предвид австралийския летен сезон, който приключва през февруари.

Инициативата му веднага намери последователи, като двама от съотборниците му в тима на Австралия за АТР Cup решиха да се включат. Алекс де Минор ще дарява по 250 долара за своите асове, а Джон Милман по 100.

Жестът на Кирьос идва само няколко дни, след като бе обявен за втория най-мразен спортист за изминалата декада. Първият в това подреждане бе южноафриканският параолимпиец Оскар Писториус, който уби съпругата си през 2013-а.

Странното е, че Кирьос е по-мразен от играчът по американски футбол Аарън Ернандес, който направи самопризнания за тройно убийство, но явно и това не е достатъчен повод, за да бъде по-мразен от австралийския тенисист.