Рафаел Надал даде пресконференция в Бризбън, където стотици деца и фенове го посрещнаха за участието му в турнира от ATP 250.

Това ще е и голямото завръщане на испанеца на корта след близо година, в която се възстановяваше мъчително от травми.

22-кратният шампион в Шлема се спря за дълго и подписваше автографи, снимаше се с всеки желаещ и се усмихваше широко в мола на "Куинс Стрийт" в града, преди да заговори пред медиите и стотиците събрали се хора, дошли специално заради него.

Надал откровено призна:

"Няма от какво да се оплаквам, чувствам се страхотно, че отново тренирам и ще играя тенис. Преди месец не очаквах да съм на такъв етап и ниво днес, изпреварвам прогнозите.

Титли? В момента това е невъзможно.

Трудно мога да спечеля турнир в състоянието и формата, в която се намирам. Нищо чудно и никога повече да не успея да го направя. Но е сигурно, че ще се насладя на всеки мач, на всеки турнир, в който играя.

Не очаквам много като резултати. Това е така, защото преди няколко месеца не очаквах изобщо да мога да играя на професионално ниво. А сега съм тук.

Една година без тенис, това е страшно много време. Знам, че постепенно ще намирам някакъв ритъм, стига да съм напълно здрав.

Да съм тук изобщо и да тренирам за турнира в Бризбън - това вече е победа за мен."