Световният №1 в тениса - Рафаел Надал, се изказа доста ласкаво за Григор Димитров, като го определи за основна заплаха.

Според испанеца, Димитров е един от малкото тенисисти, които могат да го спрат на клей. Двамата вече се срещнаха на полуфиналите в Монте Карло, където "Краля на клея" се наложи категорично.

Освен Григор, Надал посочи и сърбина Новак Джокович като другата голяма заплаха, не само на започналия турнир от категория ATP 500 в Барселона, но и през целия сезон на клей.

Прицелилият се в 11-а титла в Барселона тенисист сподели:

"Честно казано, не искам да мисля толкова напред, тъй като гледам нещата ден за ден и съперник по съперник. Но, разбира се, че Димитров и Джокович могат да ме победят. Двамата са основна заплаха за мен на предстоящите турнири.

Знам, че има някои противници, които са по-опасни от други. От тези двамата единият е спечелил 12 титли от Шлема. Те са страхотни, Димитров е №5 в света, Кей Нишикори също е невероятен тенисист.

Със сигурност, когато се изправяш срещу най-добрите в света, би могъл и да загубиш. В края на краищата човек може да падне от всеки, но най-добрите имат най-големи шансове за победа", коментира пред испанските медии Рафа Надал.