Рафаел Надал изненадващо може да продължи в професионалния тенис и отвъд сезон 2024, след като в интервю за френската спортна библия "Екип" призна:

"Не съм готов да кажа категорично, че спирам в края на годината".

Испанската легенда вече е на 38 години, пропусна почти две след операции и серия проблеми с травми, а в началото на тази обяви, че тя ще е последна за него на корта.

След "Ролан Гарос", където отпадна в първия кръг срещу Александър Зверев, Рафа отново потвърди - има намерение да играе на Олимпиадата в Париж, евентуално на есенния US Open и - толкова.

В интервюто днес обаче четем друго.

"Да, казвал съм, че това ще е последната ми година - споделя Надал. - Но знам ли какво ще се случи... Никога не съм взимал прибързани решения, няма да го направя и сега. Ще преценя ситуацията, когато видя как съм физически, кондиционно и като готовност за турнири.

Искам да видя мога ли да остана във форма.

Ако не го направя, ще обмисля всичко след Олимпиадата. Може и това да е краят, още там. Няма голям смисъл просто да участвам.

Но имам намерение да опитам да играя и през есента, а защо не и нататък. Засега мисля само за олимпийския турнир, като тренирам и за сингъла, и за двойките."

Дуетът с Карлос Алкарас, който вече бе анонсиран, се чака с огромен интерес на игрите в Париж.