Рафаел Надал трябва да излезе на корта в Рим срещу Зизу Бергс от Белгия по-късно днес. 37-годишният испански ветеран, за когото това по всичко личи ще бъде последен сезон като професионалист, изрази радостта си от малките неща - а в случая, че успява да играе на трети пореден турнир. Нещо, което не му се бе случвало скоро заради множеството проблеми с контузии, които го измъчват.

Легендата игра в Барселона и Мадрид, а сега ще го направи и в италианската столица, надявайки се да влезе в добър ритъм преди любимата си надпревара - "Ролан Гарос".

"Подобно нещо не ми се е случвало от наистина много време. Несъмнено това са добри новини и трябва да продължавам с този ритъм. Да търся начини, за да мога да играя веки ден. Но определено съм доволен от начина, по който се чувствам в момента", обяви 22-кратният шампион от Големия шлем.

"Цялостно, нещата вървят във възходяща линия. Истински съм щастлив, защото преди месец дори не си помислях, че мога да играя първо в Барселона, после в Мадрид, а сега да съм тук - в Рим", добави още Матадора.

"Опитвам се да не поемам излишни рискове. Мадрид беше добър тест. Вече няма лесни мачове за мен. Всичко е наистина непредвидимо, особено на клей, но пък съм се примирил и приемам това предизвикателство", обобщи ситуацията Рафа.

"Ролан Гарос", където той спечели 14 от своите 22 титли от Шлема, започва на 26 май.