Младият ни талант Пьотр Нестеров не успя да достигне до основната схема на Sofia Open.

Българинът загуби с 4:6, 2:6 от състезаващия се за Швеция Драгош Николае Мадараш във втория квалификационен кръг на надпреварата.

Така след вчерашния си сензационен дебют на ниво АТР, когато Нестеров победи опитния италианец Салваторе Карузо, днес младият ни представител не успя да сътвори втори пореден подвиг.

Нестеров, който след днешното обновяване на ранглистата е №903 в света, допусна доста наивни грешки в хода на мача, очевидно плод на неговата младост и липса на опит на подобно ниво.

Срещу него днес бе състезаващия се за Швеция румънец Мадараш, който е №314 в света и макар да не показа кой знае какъв тенис, успя да се възползва от грешките на Нестеров.

Още в откриващия гейм на мача Пьотр Нестеров допусна пробив. Това се случи и вчера срещу Карузо, като също подобно на вчерашния двубой, българинът бързо успя да върне брейка и изравни за 3:3.

За съжаление тогава последва светкачивен рибрейк от страна на Мадараш, който поведе с 4:3, а впоследствие затводи сета с 6:4.

Вторият сет също започна ужасяващо за Нестеров, с 16-минутен дълъг гейм, в който българинът спаси пет брейкбола, но пък и пропусна четири свои геймбола, за които трябва жестоко да съжалява.

Румънецът успя да пробие, но все пак Нестеров отново върна пробива три гейма по-късно, когато изравни за 2:2.

Сценарият от първия сет се повтори, защото Мадараш отново поведе светкавично, а когато Нестеров имаше три шанса да върне и този пробив, сякаш напрежението си каза думата. Той пропиля своите шансове, изостана с 2:4, а тук някъде и интригата започна да се изпарява.

Мадараш дори постигна нов пробив, за да направи успеха си по-убедителен и с 6:2 във втория сет си осигури място в оснвоната схема.

По-рано днес място там намериха и двама френски квалификанти.

Това направи Юго Умбер, който победи с 6:3, 7:6 румънеца Филип Кристиян Жиану, както и Жофри Бланканю, който надви италианския ветеран Андреас Сепи с 2:6, 6:3, 6:4.