Директорът на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам Рихард Крайчек заяви, че вратите към надпреварата в Нидерландия са широко отворени за Новак Джокович.  

Световният №1 бе депортиран от Австралия и така не успя да вземе участие на Australian Open, a след случката бяха повдигнати и множество въпросо околко бъдещите участия на Джокера.

“Може би сега ще има нужда да влезе във форма. Тук спазваме правилата на нидерландското правителство, а Джокович не нарушава нито едно от тях. Освен това се опитваме да не налагаме нищо на никога. Всеки е свободен да се ваксинира. Или да не го прави”, коментира шампионът на “Уимбълдън” от 1996 година.

Преди няколко дни директорът на Мастърс турнира в Рим Серджо Палмиери пък заяви, че Ноле ще може да играе в италианската столица единствено ако изпълни всички правила.

“Той е противоречива фигура. Определено не е пример за подрастващите в този спорт, не е достигнал до статута, който имат Рафа и Роджър. Ако спази правилата, няма да имаме никакъв проблем да го приветстваме в Рим”, коментира Палмиери.