Ник Кирьос е изключително доволен от решението си, да не бъда част от подновяването на сезон 2020 в тениса.

Скандалният австралиец предпочете да остане в в родината си с мотива, че се страхува от COVID-19. Той няма да вземе в нито един от турнирите до края на година, като в това време не спира да критикува всичките си колеги.

Той за последно изигра мач през февруари, но е на мнение, че паузата ще му се отрази отлично.

"Разбира се, че копнея отново да играя пред фенове, тенисът ми липсва. Въпреки това, имах адски много време да се концентрирам върху някои нови неща в живота ми. До момента просто ги пренебрегвах или нямах достатъчно време, за да им се отдам.

Когато пътувах през цялото време и играех, никога не бях наистина вкъщи. Всичко бе замъглено, никога не можех да седна и да оценя малките неща. Ако губех, летях до следващото място, стоях всяка седмица в различен хотел.

Имах огромна нужда от пауза на тура, за да мога да се върна у дома и да бъда със семейството си. Да стискаме палци тялото ми да остане здраво, за да мога да се състезавам и да играя добре. И това значи, че ще мога да продължа да помагам и да използвам моята платформа. Колкото по-добре играя, ще мога да продължа да помагам с моята фондация.

Просто да бъда щастлив, това е целта. Не съм човек, ориентиран към резултатите, не играех за мен, играех за пожарите в Австралия. Докато мозъкът ми е на правилното място, мисля, че всичко останало ще бъде наред", сподели той пред ESPN.