Новак Джокович си остана докрай Новак Джокович и след победата над Холгер Руне в последния мач за деня в понеделник на "Уимбълдън".

След като очевидно се дразнеше през цялата среща на група фенове, подкрепящи датчанина с мощното "Рууууууне", което звучи като английското "Буууу" - освиркване, охулване, от спортни фенове, сърбинът изля всичко след края.

Първо показа иронично как свири на цигулка с ракетата си след последната точка, за да им даде тон - очевидно жест, насочен точно към тази група фенове.

После взе микрофона за интервюто си на корта и каза:

"Знам, че така викат за Руне, но също така е извинение, за да ме освиркват. Стига, аз съм в тура от 20 години, знам всеки трик... Ще им кажа, че съм играл в доста по-враждебна атмосфера. Не можете да ме бутнете!

Към всички фенове, които показаха уважение и към двамата играчи, благодаря ви от сърце. Благодаря ви и, че останахте да ни гледате в този късен част. На останалите, които показаха неуважение към мен - желая ви прияяяяятна вечер." Нарочното удължаване на "gooood night" имитираше звука, който феновете на датчанина издаваха по време на мача.

Репортерите опитаха на пресконференцията да кажат на Джокович, че датските фенове едва ли са освирквали него и всъщност това е начинът им да подкрепят своя човек. Но Ноле бе непреклонен:

"Не се отказвам от думите си, знам какво се случва."

Сърбинът има история с феновете на "Уимбълдън", макар и точно в този случай май да не е прав.

Преди пет години след финала, когато победи Роджър Федерер, той и треньорът му тогава Борис Бекер се оплакаха от неуважението на публиката в Лондон. Тя подкрепяше изцяло Маестрото, но не само - бяха минати границите в освиркването към Новак.

А преди две години по време на мач с британеца Камерън Нори, отново дойдоха мощни освирквания. В отговор тогава Джокович прати въздушна целувка на един фен, който бе особено яростен в освиркването, което още повече настрои трибуните срещу него.