Новак Джокович премина през някои трудни моменти и трябваше да играе четири сета, но все пак се клсира за третия кръг на Australian Open, където ще срещне Григор Димитров.

Най-големите притеснения за сърбина са свързани с травмата му в лявото бедро, която затрудни движението му в големи периоди от днешния мач, а самият той призна, че положението изобщо не е приятно.

Сърбинът отказа да се нагърби с прогноза за състоянието си, а само каза, че ще трябва да изчака до утрешния ден, за да се прецени.

Все пак Ноле не пропусна да коментира съботния мач срещу Гришо, когото нарече "Balkan brother" (Балкански брат). Джокович очаква зрелище от най-високо ниво и победа за по-добрият от двамата на корта.

Нямаше как да бъде подмината и темата с тримата пияни фена, които изкараха Джокович извън нерви с непрестанните си подвиквания. Дори по време на мача сърбинът поиска обяснение от съдията на стола, след което се стигна до изгонването на тримата колоритни, но прекалили с питиета запалянковци.

"Много неща се случиха днес. Енцо заслужава поздравления за стореното днес, особено във втория сет. Заслужи си да докара мача до четири сета. И двамата имахме своите проблеми с контузии, но успях да реагирам добре. Обичам тези вечерни сесии, нека продължим.

Знаех какво ме очаква още преди да изляза на корта, така е като си фаворит, защото играчът срещу теб няма какво да губи.

Срещу Григор ще бъде различно. Вече доста години не сме играли един срещу друг. Убеден съм, че ще бъде уникален мач, ние сме балакнски братя и се надявам, че по-добрият ще победи".

Той коментира и двете основни теми след днешния мач. Контузията си, както и скандалът с публиката, в койтов влезе.

Скандалът всъщност бе само с една малка група подпийнали запалянковци, а не с мнозинството от препълнените трибуми на "Род Лейвър Арена".

"Днес имаше от всичко. Интересни обстоятелства, с които трябваше да се справям, но вечерните мачове имат своите особеност, както добри, така и лоши. Случилото се с феновете понякога е част от тениса, просто трябваше да се реагира по-рано на ситуацията.

Тази година действително топките са по-бавни, не съм първият, който коментира този въпрос. Не се оплаквам, но това се усеща.

Ситуацията с бедрото ми изобщо не е добра, ако трябва да съм честен. Всеки ден тя се променя, ще видим как ще е утре. Надявам се да успея да се възстановя и да се чувствам по-добре в следващия си мач", коментира Джокович.

Снимка: Getty images