Едно от най-вълнуващите обстоятелства около започващия днес Мастърс в Париж е завръщането на Новак Джокович на корта.

Сърбинът вече има успешна година, в която спечели четири титли от четири различни категории - "Уимбълдън", Мастърса в Рим, надпреварата в Тел Авив и тази в Астана в началото на този месец.

Именно в казахстанската столица бе последният мач на 35-годишната легенда, а сега той ще се опита да триумфира и в зала "Берси". Там той започва директно от втори кръг като шести поставен и ще играе срещу Диего Шварцман (Аржентина) или Максим Креси (САЩ).

ВИЖТЕ КАК ФЕНОВЕТЕ В ПАРИЖ ПОСРЕЩНАХА НОЛЕ >>>

В интервютата преди началото на турнира Ноле показа много добро настроение и амбиция да продължи да печели. В това число и да завоюва финалния Мастърс на най-добрите осем и по този начин да изравни шестте титли на Роджър Федерер.

"Има много фактори, които да определят кой ще е най-великият в историята, но искам да оставя тези сметки на другите. Аз просто желая да продължа да пиша история в тениса и това ме мотивира да тренирам здраво всеки ден. Сега съм в Париж и това е един от най-важните турнири. Искам да се справя добре. Да изравня шестте титли на Федерер на ATP финалите е нещо, което ме вълнува и моята голяма цел в момента.

Сбогуването на Роджър с тениса беше нещо уникално, а към него имам огромно уважение заради това, което даде на спорта. Надявам се съперничеството ми с Надал да продължи, защото нашето време за отказване още не е дошло. Искам да напусна спорта по подобие на Роджър, защото бе много хубаво. В момента не мисля за това и се надявам да играя още дълго. Със сигурност обаче, когато се откажа, ще искам големите ми съперници да са редом до мен", каза сърбинът преди турнира в Париж.