Новак Джокович имаше специална среща със сръбския президент Александър Вучич, която бе обект на интерес от медии то цял свят.

Вучич бе един от най-шумните защитници на Ноле по време на цялата сага в Австралия, а заради позицията му на държавен глава, много негови изказвания бяха на прага да предизвикат дипломатически скандал междъ Канбера и Белград.

Именно заради позицията на Вучич, Ноле изрази специални благодарности към своя президент и обаяви, че никога няма да забрави стореното от него.

От депортацията си Новак Джокович нямаше медийни изяви, а той помоли обществеността да прояви още малко търпение, като до 10 дни той ще разкаже цялата история за случилото се в Мелбърн.

"Не съм давал интервюта за случилото се, но моля всички за малко търпение. Седмица или 10 дни, след които ще направя изявление, в което ще разкажа моята гледна точка за случилото се.

Благодаря на президента за всичко и за топлото отношение. Днес дойдох тук, за да благодаря лично за цялата подкрепа по време на тези тежки събития до мен. Усещах подкрепата на цяла Сърбия.

В качестовто си на президент г-н Вучич не бе длъжен да оказва подобна подкрепа, но го направи. Той се постави в деликатна позиция, но случилот се показа, че няма какво да разруши сръбската нация", сподели световният №1 в тениса.