Григор Димитров отбеляза прогрес с една позиция в световната ранглиста, макар да не взе участие в нито един турнир през изминалата седмица.

От днес българинът е №18 в света, а това е най-високото му класиране от края на миналяи август, когато заемаше същата позиция.

Димитров ще си даде почивка и през тази седмица, като няма да вземе участие в стартиращите днес турнири на АТР. Кои са те вижте тук.

В седмицата след "Уимбълдън" съвсем логично и топ имената в тениса бяха в почивка, което не доведе до размествания в челото на ранглистата, където първите 10 изглеждат по следния начин:

1. Даниил Медведев (Русия) 2. Александър Зверев (Германия) 3. Рафаел Надал (Испания) 4. Стефанос Циципас (Гърция) 5. Каспер Рууд (Норвегия) 6. Карлос Алкарас (Испания) 7. Новак Джокович (Сърбия) 8. Андрей Рубльов (Русия) 9. Феликс Оже-Алиасим (Канада) 10. Яник Синер (Итлаия).

Втора ракета на България продължава да е Димитър Кузманов, който претърпя спад от пет позиции и вече е №176 в ранглистата. Следват Адриан Андреев №342 и Александър Лазаров №370.

Сериозен спад в дамската ранглиста претърпя първата ни ракета Виктория Томова. Тя се свлече с 12 позиции и вече е №113 в света.