Трагедията около световната номер 1 в тениса Арина Сабаленка получи нови детайли. Както е ясно, гаджето й Костантин Колцов бе намерен мъртъв по-рано днес, а първоначалната версия на медиците бе, че става дума за тромб в кръвта.

Местни медии обаче хвърлиха бомбата, че всъщност хокеистът се е самоубил. Версията им бе потвърдена от авторитетни информационни агенции, а според медии в Беларус става дума за скок от сграда.

"Полицейското управление на Маями реагира и пое разследването на предполагаемото самоубийство на Константин Колцов (роден на 17 април 1981 г.). Няма подозрения за извършването на престъпление", обясни детектив от местното управление.

Излизат и нови шокиращи подробности - Колцов е бил в тежка депресия в последните месеци, като най-вероятно затова е посегнал на живота си. Възможно е преди фаталния скок той да е погълнал смъртоносен коктейл от медикаменти и алкохол, но информацията не е потвърдена от полицията.

Той е бивш професионален състезател по хокей на лед, като е играл за Питсбърг Пингуинс в НХЛ, и редовно подкрепяше Сабаленка на турнирите. Световната номер 2 често се снимаше заедно с Колцов в социалните мрежи. Новината за кончината му бе съобщена от руския хокеен отбор Салават Юлаев Уфа, където той е бил помощник-треньор.

Колцов игра за отбора на Беларус на Зимните олимпийските игри през 2002 и 2010, а също е бил и треньор на тима.

Сабаленка, която спечели втората си титла от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия през януари, е в Маями в момента, където трябваше да изиграе първия си мач от турнира по-късно през седмицата, но участието й при тези обстоятелства е под въпрос.

Това е втори трагичен инцидент за 25-годишната тенисистка от Беларус, чийто баща Сергей, също бивш състезател по хокей на лед, почина през 2019-а на 43-годишна възраст.

Instagram: Aryna Sabalenka