Световната №2 в тениса и шампионка от Australian Open Арина Сабаленка осъмна с ужасната новина за смъртта на приятеля си Константин Колцов.

42-годишният бивш хокеист е починал в Маями, където е трябвало да подкрепя неговата спътница в живота на започващия днес Мастърс турнир. Засега не се споменава конкретната причина за смъртта, но по непотвърдена информация от беларуските медии става дума за тромб.

Колцов е бивш национал на Беларус и участва на зимните Олимпиади през 2002 и 2010 година. Освен това беше част от Националната хокейна лига с отбора на Питсбърг Пенгуинс между 2002 и 2006 година.

"С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че треньорът ни Константин Колцов почина. Той беше силен и жизнерадостен човек, беше обичан и уважаван от играчи, колеги и фенове - се казва в изявлението на отбора Уфа, където той беше треньор.

Сабаленка и Колцов за заедно от три години, след като хокеистът беше част от нейния треньорски щаб и й помагаше за физическата подготовка. Романсът им започва през 2021 година.

Бащата на Сабаленка - Сергей, е бивш хокеист, като в кариерата си е играл като вратар. Той пък почина внезапно през 2019 година.

Преди връзката си със Сабаленка Колцов имаше брак с друга жена, от която има и три деца. Разведоха се със скандал през 2020 година, като съпругата Юлия обвини директно Сабаленка, че й е откраднала мъжа.

Снимка: Getty Images