Наоми Осака сложи безмилостно край на съня на ветеранката от Тайван Су-Уей Шие, като я елиминира на четвъртфинала на Australian open с 6:2, 6:2. Японската звезда остана на корта само 68 минути, като с четири пробива - по два във всеки сет, отказа от съпротива 35-годишната азиатка.

Су-Уей Шие тръгна в турнира с изненадваща и, за нас, болезнена победа над Цветана Пиронкова.

След това мина още по-сензационно през Бианка Андрееску, Сара Ерани, Маркета Вондрушова ... за да стигне до мач със световната №3 на четвъртфинала днес.

Осака обаче не трепна и бе безупречна на свое подаване. Тя ще седне спокойно пред телевизора да гледа големия мач на Симона Халеп и Серина Уилямс по-късно днес, за да разбере съперничката си на полуфинал.

Със Серина, разбира се, имат стара история. Двете направиха епичен финал през 2018-а на US Open, когато скандали със съдията на стола развалиха картинката, а японката сякаш не успя да се нарадва на титлата си. Но нейният баланс срещу Уилямс е 2-1 победи, докато срещу Халеп статистиката сочи 4-1 успеха за румънката...

Във всеки от трите случая досега, в които Наоми е достигала полуфинал на турнир от Шлема, тя е вдигала трофея - в Австралия през 2019-а и два пъти в Ню Йорк (2018 и 2020 г.).

Куриозно, по пътя към триумфа си в Мелбърн преди две години, Осака пак срещна Су-Уей Шие, но тогава оцеля в епичен трисетов мач.

Сега бе доста по-лесно.