Докато топ играчите в тениса приключиха с екзотичните почивки и вече се подготвят на пълни обороти за новия сезон, един техен доскорошен колега има коренно различен живот.

Далеч от тенис кортовете и с оръжие вместо тенис ракета, Александър Долгополов разказа за живота си на фронта.

Украинецът е бивш №13 в света, като през 2021-а той спря с тениса, без изобщо да подозира, че месеци по-късно ще трябва да заживее коренно различен живот - този на войник.

Още с началото на войната, Долгополов сам се записва в армията, получава нужното обучение за боравене с оръжие, след което се присъединява към ситуирана в Запорожие част.

"Ужасно е, последната година е най-трудната в живота ми. Когато чуеш изстрелите и осъзнаваш, че те вече знаят местонахождението ти.

Чуваш изстрела и знаеш, че има няколко секунди до удара, просто се молиш той да е неточен. Остава ти само да се молиш.

За щастие в моята част жертвите не са големи, но чуваме разкази на други момчета за ужасни случки. А колкото повече продължава всичко това, толкова повече ще бъдат и жертвите.

Усещаме, че руснаците имат предимство в почти всеки аспект на бойното поле. Имат повече хора, повече оръжия. Може би светът не прави достатъчн за нас, или поне всеки ден се питаме дали го прави.

Войната е голяма и имаме нужда от повече. Може би Западът трябва да осъзнае, че този проблем не е само на нас украинците, заради което трябва да предприеме повече действия", разказа Долгополов.