Новак Джокович отново е тема номер едно в тениса след случилото се в петък на корта в Торино, където сърбинът победи в маратонски мач Даниил Медведев с 6:3, 6:7, 7:6. Това му даде актив 3-0 в групата от турнира на Финалите на ATP, а мястото му на полуфиналите бе гарантирано и преди този двубой.

В заключителните разигравания на втория сет се видя, че Новак е зле физически, опитва да се подпре на ракетата на моменти, но дори това не успява да направи - сякаш а-ха да падне. Седна на стола в почивката, заливаше се с вода, съблече фланелката, а пръстите му трепереха. Видимо изживяваше криза на преумора.

Изпи от шишенце някаква течност - вероятно за отпускане на мускулатурата, а след рестарта на играта, му отне около 10 минути отново да започне да изглежда свеж и в пълна бойна готовност.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО С МОМЕНТИТЕ НА КРИЗА И КАК СЕ ВЪРНА НОЛЕ СЛЕД ОТПИВАНЕТО ОТ "ОТВАРАТА">>>

И победи, като в свой стил бе неуморим в края на мача. А само час по-рано изглеждаше напълно гроги и "в света на сенките", както написа популярен тенис анализатор в Туитър.

Случилото се отново подгря коментарите от последните седмици, че Новак се подкрепя с напитки с неизвестно съдържание, давани му от щаба.

В случая вероятно става дума просто за освежаваща течност или някакъв медикамент, подпомагащ по-добрата работа на мускулите. Но конспирацията е готова, социалните мрежи пак пламнаха.

"Има и такива моменти, но всичко е в главата, в психиката - коментира след мача Джокович. - Минавал съм и през по-тежки състояния."

Той ще играе днес полуфинал срещу Тейлър Фриц от 15 часа, по-малко от 22 часа след случилото се в петък.