Задава се филм за съперничеството на Рафаел Надал и Роджър Федерер, като европейски режисьор се е заел със задачата да го направи.

Новината е на испанските медии, като вероятно идва от близки до Рафа.

Идеята се е родила след големия успех по кината особено в Европа на филма "Борг срещу Макенроу" от 2017 г., за съперничеството на други двама много големи тенисисти.

И докато шведът и американецът са имали противоборство за сравнително кратък период от 4-5 сезона, това между Надал и Федерер продължава вече 16-а година.

Първата им среща е през 2004-а, а последната - на "Ролан Гарос" преди месеци. Двамата са играли 40 пъти един срещу друг, а Рафа води с 24:16 победи.

Роджър пък има предимство с 20 срещу 19 титли от Големия шлем, като това са най-титулуваните играчи в историята от четирите топ турнира.

Федерер и Надал демонстрират много добри отношения в последните години, като през февруари в Кейптаун счупиха рекорда за най-посетен мач на живо в тениса, когато играха благотворителен шоу мач.

Филмът се очаква да бъде анонсиран като план през есента, а до идното лято да започне работата по него.

Не е ясно как ще повлияе на тази стратегия случващото се в Европа и пандемията от коронавирус, която блокира нормалното ежедневие и работата на куп сфери в съвременния живот.