Дъжд заля Маями и разми програмата на Мастърс турнира във Флорида, като отложи един куп мачове при мъжете и жените. Само една среща се изигра изцяло в мъжката надпревара, преди пороят да се намеси.

И тя донесе първата голяма изненада на турнира.

Чехът Томас Махач победи световния №6 Андрей Рубльов с 6:4, 6:4, а с това удържи кошмара му с тенисисти от тази страна.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА>>>

Това е трето поредно отпадане на Рубльов от чешки съперник. В Доха го би Якуб Менсик, а в Индиън Уелс - Иржи Лехечка.

"Разбира се, че ги питах за съвети как да играя срещу Андрей - откровен бе Махач. - Той е много силен тенисист, а днес победата можеше да иде при всеки от двамата, в тези условия."

Двамата чакаха близо 6 часа, за да започне срещата, но тя пак мина при силен вятър, който сменяше посоката си и тотално объркваше играта. Падаха и капки дъжд, но организаторите прецениха, че може да се играе.

Донякъде изненадващо след силния му старт на сезона, Рубльов си тръгва от Слънчевите Мастърси в Индиън Уелс и Маями само с една победа. Да не говорим, че нямаше нищо слънчево в последните му часове в двете надпревари - под дъжда и в ужасните условия при загубата в Маями.

Още три мача все пак стартираха, преди поройният дъжд да се намеси.

Яник Синер водеше с 3:2 в първия сет срещу Андреа Вавасори (без пробив), Денис Шаповалов имаше аванс от 2:1 в първата част срещу Стефанос Циципас, като вече бе пробил подаването на гърка, а Томас Ечевери и Анди Мъри играеха при 3:3 в първи сет, без някой от двамата да е осъществил брейк.